perjantai 22. heinäkuuta 2011

Dominion Tank Police OVA

Oi aikoja, oi tapoja. Siitä taitaa olla kolmisentoista vuotta kun videovuokraamoon ilmestyi yllättäen muutama anime VHS. Näistä eräs oli Dominion Tank Police, joka sisälsi neliosaisen sarjan kaksi ensimmäistä jaksoa. Se vasta oli todella luksusta! Muita animuja joita vuokraamossa oli olivat ainakin Blue Sonnet sekä Project A-ko. 

Tankit olivat jotenkin pehmeän näköisiä. Ei sellaisia "normaaleja".
 Joskus saan mieltymyksiä katsoa retroanimuja. Ne eivät ole aina kovinkaan kauniita, eivätkä ehkä juonellisesti kuulosta "siltä mun jutulta", mutta kuitenkin kiehtovat jollain tavalla. Etenkin tällainen anime, jota olen jo pienenä nähnyt muutaman osan. Tottakai(?) minua kiinnostaa miten tällainen tarina loppuu!


Olen huono kirjoittamaan juonikuvauksia joten en edes yritä. Sen verran asiasta kuitenkin, että tarina kertoo nuoresta neiditä nimeltään Leona, joka siirtyy moottoripyörävoimista tankkipoliisiksi (ah, että rakastankin miten hienolta se suomeksi kuulostaa. Tankkipoliisi...). Isointa vihollisosaa sarjassa näyttelevät Buaku sekä kaksi androidikissasiskosta, Unipuma ja Annapuma.

 
Tankkipoliiseja? Sotilasvoimia? Maailma joskus hamassa tulevaisuudessa? Ei kuulosta ollenkaan minulle sopivalta animelta. No oliko se sitten minulle sopivaa katsottavaa? Hmh. Kyllähän se miellytti. Aluksi nousi kovinkin nostalginen fiilis. Sarja oli kiva. Katsoin yhden päivän aikana kaikki neljä jaksoa (35 minuuttia kipales) ja se on itselleni kuitenkin aika paljon. Ehkä pisimmälle sarjassa kantoi retrofiilinki. Mitään erityistä ei juonessakaan ollut, se oli ihan kiva ja ihan kiinnostava. Huumoria (se tärkeä itselleni!) löytyi jonkin verran, mutta se oli aika, noh, nähtyä jo tai latteaa. Musiikkia haluan kyllä kehua, siellä oli muutama oikein kiva musiikki \o/Hahmoihin ei neljän jakson aikana päässyt kovin syvälle sukeltamaan. Leona on tyypillinen spunky (en saa tolle mitään hyvää suomennosta päähän, mikään ei kelpaa suomeksi) punapäätyttö, joka kyllä osaa pitää puolensa. Ei tiedä tankeista oikeastaan mitään, mutta rakennettuaan itselleen oman tankin alkaa hän rakastaa sitä kuin omaa lastaan. Ihan pidettävä hahmo. Al on ainoa nuori poliisi Leonan lisäksi, pakollinen nuori herra joka tietenkin tykästyy Leonaan. Al on puhdas, suloinen blondi. What's not to like? Lempihahmoni ehdottomasti, mutta sehän johtuu siitä että tykästyn aina animeissa niihin miespuolisiin.
Buaku on ruma olio/androidi/whatever, jonka menneisyyttä kuitenkin valotetaan mukavasti viimeisessä jaksossa. Hänelle myös annetaan inhimillisiä piirteitä, joten ei mitään vastaan. Kissasiskokset ovat myös ihan jees. Eivät ärsyttäneet kuten aluksi pelkäsin.

You don't think... You will be a couple someday?
 Joo, tällaista syväanalyysia minä teen. Seuraavaksi haluaisin lukea mangan (ei ole pitkä) sekä katsoa sitten New Dominion Tank Policen. Tarinan jatkumo kiinnostaa, ja naisena tahtoisin etenkin vähän romantiikkaa Leonan ja Alin välille. Ainahan saa toivoa, rite..?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti